Lulespexet 2024 presenterar stolt

Emukriget – Eller Det som inte dödar dig bor ej i australien

Australien, 1932. Efter första världskrigets slut reste de australiensiska veteranerna hem, och många livnärde sig sedan som bönder ute i bushen efter att de givits land av staten som tack för sin insats. 

 

Dock försvårades deras arbete när det blev torka, den stora depressionen gjorde att vete-priserna sjönk drastiskt och till råga på allt så migrerade ca 20 000 emuer dit, som tyckte väldigt mycket om böndernas grödor och vattenkällor. De trampade ner staketen, åt upp grödorna och lämnade resterna till kaniner som lätt tog sig igenom de trasiga staketen.

 

Före detta Sergeant McMurray, som är väl införstådd i användning av maskingevär, samt deras effektivitet till att släcka liv, beger sig till landets försvarsminister, George Pearce. Hon kräver att ett team sätts ihop för att utrota emuerna. Pearce rekryterar erfarne militären Major Meredith för att leda operationen, Murray själv som artillerist samt ornitologen Dominic Serventy för dennes expertis inom fåglar. En filmfotograf vid namn Emma Turner rekryteras också in för att filma hela operationen och visa på försvarets effektivitet (och få Pearce att se bra ut).

 

De skickas sedan ut i bushen för att utrota emubefolkningen som bosatt sig på Murrays gård. Men att utrota ett gäng “dumma fåglar” kommer att visa sig vara svårare än de någonsin kunnat ana.  

 

Biljetter hittas här.

 

Nedräkning till premiären!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Lulespexet 2023 Temareveal

Snart är den långa väntan över!

Den 27e februari presenteras temat för Lulespexet 2023. Vill du var först att se vad temat blir? Då är du välkommen till B192 under lunch. Efteråt presenteras temat här och på våra sociala medier så se till att följa oss på facebook och intagram för att inte missa något! Befinner du dig på campus kommer det finnas ledtrådar hela veckan innan, så håll ögonen öppna!

Days
Hours
Minutes
Seconds

Föreställningsdatum och biljettförsäljning

Föreställningar vid Kulturens Hus i Luleå:
Ordinarie föreställning 3 september
Lilla salen kl 18.00

Nolleföreställning 4 september
Stora salen kl. 15.00

Priser:
Student: 180 kr
Ungdom 0-15: 180 kr
Pensionär 65+:
180 kr
Ordinarie:
235 kr

Nollor med armband och phösare: 50 kr
Nollor utan armband: 80 kr

OBSERVERA: Nolle-priserna gäller endast för föreställningen 4/9 och vid köp av oss på campus eller i dörren vid föreställningen.

Biljetter till våra föreställningar i Luleå kan ni köpa hos oss på LTU under lunchtid eller på Kulturens Hus hemsida.
Vi står huvudsakligen och säljer i B-huset, men håll utkik på våra sociala medier där vi uppdaterar om plats dagligen.

Ni kan också förboka biljetter här för att hämta ut hos oss på campus eller vid föreställningarna!Betalning vid förbokning sker på plats, vi ber er därför att vara där minst 30 min innan ridå. 

Våra samarbetspartners

Lulespexet Augustus 2023

Lulespexet Augutus 2023 presenteras under våren 2023.

Direktör
Kajsa Nyström
direktor@lulespexet.se

Samarbete
Maria Harila
pr-ansvarig@lulespexet.se

Ordförande
Elias Falk
ordforande@lulespexet.se